Otvorena ispostava NSZ Novi Sad u Bečeju

Bez autora
Apr 05 2012

Pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Miroslav Vasin otvorio je danas ispostavu Nacionale službe za zapošljavanje (NSZ) Novi Sad u Bečeju, adekvatan prostor za rad sa nezaposlenim licima, prekvalifikacije, edukacije i seminare. Udruživanjem više institucija, NSZ, lokalne samouprave i Vlade AP Vojvodine, došlo se do toga da nezaposleni u Bečeju imaju priliku da se u ovakvim prostorijama obučavaju, stiču nova znanja i traže posao. Agencija za razvoj Bačke uključila se u razvoj Bečeja, a i sa sindikatima je uspostavljen socijalni dijalog, tako da će se čitavo angažovanje oko zapošljavanja bazirati na relaciji sindikata, poslodavaca i lokalne samouprave. Pokrajinska Vlada je u svojoj nameri da se suprotstavi delovanju ekonomske krize u prethodne četiri godina, otvorila 69.000 novih radnih mesta u Vojvodini, od čega je 24.000 otvoreno direktno preko Sekretarijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Otvorena ispostava NSZ Novi Sad u BečejuPokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Miroslav Vasin otvorio je danas ispostavu Nacionale službe za zapošljavanje (NSZ) Novi Sad u Bečeju, adekvatan prostor za rad sa nezaposlenim licima, prekvalifikacije, edukacije i seminare.

Udruživanjem više institucija, NSZ, lokalne samouprave i Vlade AP Vojvodine, došlo se do toga da nezaposleni u Bečeju imaju priliku da se u ovakvim prostorijama obučavaju, stiču nova znanja i traže posao.

Agencija za razvoj Bačke uključila se u razvoj Bečeja, a i sa sindikatima je uspostavljen socijalni dijalog, tako da će se čitavo angažovanje oko zapošljavanja bazirati na relaciji sindikata, poslodavaca i lokalne samouprave.

Pokrajinska Vlada je u svojoj nameri da se suprotstavi delovanju ekonomske krize u prethodne četiri godina, otvorila 69.000 novih radnih mesta u Vojvodini, od čega je 24.000 otvoreno direktno preko Sekretarijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova. Pošto je tako urađeno, broj nezaposlenih u periodu od 2008-2012. nije se povećao. U Bečeju je broj prijavljenih nezaposlenih lica 4.969 što je isti broj kao i tokom 2009. godine. To pokazuje da je Vlada AP Vojvodine postigla osnovni cilj, odnosno da se nezaposlenost ne poveća. U tom smislu Sekretarijat je tokom 2009-2011 samo iz svojih programa usmerio ka opštini Bečej 68, 77 miliona dinara, uz pomoć kojih je zaposleno ukupno 337 lica.

Kada se ovi podaci pomnože sa 45 opština u Vojvodini, onda je jasno koliki je značaj angažmana na sanaciji ekonomske krize, koja se ogledala u povećanju broja nezaposlenosti i činjenici da poslodavci nemaju tržište. Zato je Vlada Vojvodine zacrtala jasan plan, a plan je otvaranje novih radnih mesta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik